Lucia Kimani završila na 116. mjestu

Maraton u Rio de Janeiru

Lucia Kimani završila na 116. mjestu

E. Škorić

Bosanskohercegovačka atletičarka Lucia Kimani danas je nastupala u maratonskoj trci u Rio de Janeiru.

No, nije ni ona napravila zapažen rezultat, a o medalji ni govora. Kimani je s velikim zaostatkom ušla u cilj. Bila je na kraju 116. sa vremenom 2:58:22.

Zlato je osvojila Kenijka Jemima Sumgong s vremenom 2:24:04, dok je srebro pripalo Bahreinki Eunice Jepkirui Kirwi. Treža je bila Etiopljanka Mare Dibaba sa vremenom 2:24:30.

Inače, maraton je trčalo 150 najboljih atletičarki svijeta, a trka je trajala oko dva i po sata. Mnoge atletičarke imale su za cilj samo da prođu kroz cilj. Na kraju, 133 djevojke su završile današnji maraton, dok su od trke odustale 24 atletičarke. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti