Ludnica u Barbican Centru: O'Sullivan bolji od Trumpa

Ronnie p opeti put osvojio UK Championship

Ludnica u Barbican Centru: O'Sullivan bolji od Trumpa

A. Beganović

Ronnie O'Sullivan po peti put u karijeri osvojio je United Kingdom Professional Snooker Championship, drugi najznačajniji turnir u snookeru, koji se igrao za nagradni fond od 700.000 funti.

U finalnom meču punom neizvjesnosti neponovljivi O'Sullivan savladao je Judda Trumpa rezultatom 10:9 po frameovima.

Ronnie "raketa" je mnogo bolje otvorio meč i poveo je sa 5:1. Do kraja prve sesije u kojoj se nije umiralo u ljepoti, Trump je uspio smanjiti na 5:3, pa je na odmor otišao zadovoljan i pored toga što je bio u rezultatskom zaostatku.

Međutim, na otvaranju druge sesije Ronnie osvaja dva framea i odlazi na 7:3 i tada se činilo da će O'Sullivan bez problema doći do titule.

Trump je uzeo naredni frame i smanjio je na 7:4, no onda O'Sullivan sa najvećim breakom u finalnom meču od 133 poena osvaja frame za 8:4. Poveo je Ronnie sa 9:4, no Trump se nije predavao i sa pet uzastopno osvojenih frameova od čega su dva bila s trocifrenim breakom, meču vraća potpunu neizvjesnost.

Plesao je tako Ronnie po tankoj žici, ali genije ostaje genije i u najtežim trenucima. U posljednjem 19. frameu O'Sullivan je konačno iskoristio meč loptu i stigao je do pete titule na UK Championshipu.

Ronnie je zaradio 150.000 funti za pobjedu na UK Championshipu, te 40.000 za maksimalni trocifreni break i 5.000 za break na turniru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.