Rijetko viđene scene

Ludnica u ringu: Potraga za trenerom zbog udaranja borca

M. Šljivak

Meč za privremenog prvaka supersrednje kategorije po verziji IBF između Amerikanca Andrea Dirrella i Josea Uzcateguija iz Venecuele donio je zaista nevjerovatne scene u ringu.

Dirrell je postao prvak nakon što je borac iz Venecuele diskvalifikovan zbog udarca nakon što je označen kraj osme runde.

Američki borac zbog nesportskog poteza rivala nije mogao da ustane, ali mu je na kraju naslov dodijeljen zbog diskfalifikacije.

Nakon udarca koji je uputio Uzcategui, trener Andrea Dirrella Leon Lawson, odlučio je uzeti stvar u svoje ruke. Prišao je Venecuelancu i dva puta ga je dobro pogodio boksom.

Lawson je inače i ujak američkom bokseru, a nakon ovog incidenta u ringu, policija traga za njim kako bi ga privela zbog fizičkog napada.

"Žao mi je što je ovo napravio, ali, on me voli. To mi je trener, ujak, moj brat", rekao je Dirrell.

Ovakve scene su zaista rijetko viđene u svijetu boksa, iako često bude okršaja između protivničkih strana nakon završetka borbi.

Dirrellu je ovo 26 pobjeda u karijeri u kojoj ima i dva poraza.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi