Mađari u velikom derbiju dobili Srbiju

Četiri selekcije bez poraza

Mađari u velikom derbiju dobili Srbiju

Nakon odigrana tri kola, na Evropskom vaterpolo prvenstvu, četiri selekcije su za sada neporažene. U grupi A to su Italija i Crna Gora, u grupi B, Mađarska i Hrvatska, s tim da Hrvati imaju dva boda manje. Derbi dosadašnjeg dijela turnira odigrali su u grupi B, Mađarska i Srbija. 

Mađari su od početka dobro krenuli, nakon prve četvrtine su vodili 2:0 i prednost od dva gola su držali do sredine treće dionice kada Madaraš podiže na 7:4. Taj gol je možemo i napisati prelomio utakmicu. Srbija je još jednom došla na -2, ali je onda Vamos zabio važan gol za 8:5.

U preostale nešto više od četiri minute, sve što je Srbija napravila bio je gol Čuka za 8:6. Kod Mađarske su se strijelci podijelili, po dva gola su zabili Varga, Vamos i Madaras. Na golu je Decker imao 13 odbrana uz visokih 68 posto odbrana (13/19). Vaterpolisti Srbije su imali lošu realizaciju (6/33), Mitrović i Filipović su jedini postigli dva gola. Gojko Pijetlović je upisao 10 odbrana. 

U istoj grupi Hrvatska je puno teže od očekivanog savladala najslabiju selekciju grupe, Francusku 14:11, dok je Španija slavila kontra Njemačke 11:8.

U grupi A za sada nema velikih iznenađenja. Italija je odradila trening protiv Gruzije (15:5), Crna Gora je nadigrala Rumuniju 13:8, dok je Grčka sredila Rusiju 12:6. Za sada su četiri selekcije još uvijek bez bodova, Rusija, Gruzija, Njemačka i Francuska. 

Grupa A:

Crna Gora - Rumunija 13:8

Grčka - Rusija 12:6

Italija - Gruzija 15:5

Grupa B:

Mađarska - Srbija 8:6

Španija  - Njemačka 11:8 

Hrvatska - Francuska 14:11 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.