Mađarska i Srbija u finalu

Branislav Mitrović zaustavio Crnu Goru

Mađarska i Srbija u finalu

U finalu Evropskog prvenstva igrat će Srbija i Mađarska. U neizvjesnim polufinalnim susretima Mađarska je pobjedila Italiju 8:7, Srbija Crnu Goru 10:9. Mađarska ima 12 naslova prvaka Evrope, posljednju titulu je osvojila 1999. godine, dok je Srbija nakon raspada zajednice Srbije i Crne Gore stigla do trona 2006. godine u domaćem bazenu, odnosno prije dvije godine u Eindhovenu.

Mađarska je u duelu protiv Italije stalno bila za jedan do dva koraka ispred, ali je Stefano Luongo
zabio za izjednačenje 6:6. 56 sekundi prije kraja utakmice Denes Varga postiže gol za 8:7, Italija je posljednji napad, ali je šut Figliolia blokiran. Viktor Nagy je imao 12 odbrana, Hosnyanszky je postigao tri gola Denes Varga je dodao dva. Kod Italije je Tempesti imao sedam odbrana, jedini koji se uspio dva puta upisati u strijelce bio je Valentino Gallo.

Kada je Darko Brguljan doveo Crnu Goru do 5:1 u drugom polufinalu, malo ko je mogao očekivati da će Srbija u preostale tri četvrtine napraviti preokreti, ali se on dogodio. Stvari su se po Crnogorce počele komplikovati kada je Filipović svojim golom smanjio na 7:8. Imala je Srbija i priliku za izjednačenje sa čovjekom više, ali je za neiskorišteno kažnjena preko Janovića.

Posljednju, četvrtu četvrtinu Srbija je dobila 3:0. Mitrović i Ćuk su se pobrinuli za izjednačenje, za pobjedonosni gol Slobodan Nikić dvije i pol minute prije kraja. Imala je do kraja Crna Gora dva puta igrača više, ali se Srbija odbranila.

Zanimljivo, Branislava Mitrović je na golu zamijenio Pijetlovića koji je do tada sakupio šest odbrana. Mitrović je utakmicu zaključio sa tri odbrane, bez primljenog gola. U napadu vrijedi izdvojiti Stefana Mitrovića sa tri gola. Tri je na drugoj strani postigao Janović, dok je Radić sakupio devet odbrana.

Polufinala:
Srbija - Crna Gora 10:9
Mađarska - Italija 8:7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije