Mađarska prva u polufinalu

Bez pobjednika u duelu Srbije i Hrvatske

Mađarska prva u polufinalu

Dva derbija četvrtog kola Evropskog prvenstva u vaterpolu su završila bez pobjednika. U grupi B su bodove podijelili Srbija i Hrvatska odigravši 8:8, dok je duel u grupi A između Italije i Crne Gore završio 6:6.

Kako se i moglo očekivati, duel između Srbije i Hrvatske je bio otvoren do kraja. Srbija je u drugoj dionici uspjela stvoriti prednost od dva gola, ali je preko Sukna Hrvatska stigla do izjednačenja 5:5, sedam sekundi prije kraja druge četvrtine. Muslim je četiri i pol minute prije kraja poravnao na 8:8 i do kraja više nije bilo golova. U svom posljednjem napadu Hravtska nije iskoristila igrača više, na drugoj strani je Pavić zaustavio dva šuta srpskih vaterpolista u posljednjim trenucima.

Sukno je postigao tri gola, Pavić je imao deset odbrana. Jednu odbranu manje je imao Pijetlović, jedan gol više od Sukna na drugoj strani je zabio Filipović.

Španija nije imala problema sa Francuskom, slavila je 13:5, baš kao ni Mađarska u susretu sa Njemačkom, bilo je 16:8. U grupi B, Mađarska je prva sa 12 bodova i ide direktno u polufinale, Hrvatska ima osam, Srbija i Španija imaju po sedam.

Italija i Crna Gora su odigrale još tvrđu utakmicu, u kojoj je Italija imala u jednom trenutku dva gola prednosti, ali je na kraju Nikola Janović izjednačio 15 sekundi prije kraja. Zdravko Radić je na golu Crne Gore upisao 10 odbrana, bio je iznad 60 posto, dok je Tempesti odbranio svaku drugi (6/12). Fondelli je utakimicu završio bez promašaja (3/3), kod Crne Gore Janović i Ivović su se jedini po dva puta upisali u strijelce.

Rumunija je imala 9:8, 42 sekunde prije kraja, ali je izgubila utakmicu. Mylonakis je bio junak, u preostalom vremenu je postigao dva gola, pobjedonosni za 10:9 bukvalno u posljednjoj sekundi.
Gruzijci su također bili blizu velike pobjede, imali su 12:11 protiv Rusa, ali nisu izdržali jer su igrali pregrubo, pa su ostali sa manje igrača u bazenu. što su Rusi znali kazniti.

Rezultati 4.kolo:

Grupa A:
Rusija - Gruzija 15:12
Grčka - Rumunija 10:9
Italija - Crna Gora 6:6

Grupa B:
Španija - Francuska 13:5
Hrvatska - Srbija 8:8
Mađarska - Njemačka 16:8

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.