Maflin namučio Selbyja

Maflin namučio Selbyja

A. Beganović

U Sfeffieldu u legendarnom Crucible Theatru od 18. aprila do 4. maja igra se Svjetsko prvenstvo u snookeru, a jedan meč 1. kola je završen.

Na otvaranju Svjetskog prvenstva odigran je sjajan meč između aktuelnog svjetskog prvaka Marka Selbyja i Norvežanina Kurta Maflina. Selby je nakon prve sesije imao prednost, odnosno na odmor je otišao pri vodstvu 6:3 po frameovima.

I u drugu sesiju bolje je ušao Selby, poveo je sa 8:4, a onda se probudio Maflin. Osvojio je Norvežanin uzastopno pet frameova i rezultat je preokrenuo u svoju korist (9:8).

Međutim, iskustvo je presudilo, oddnosno Selby je dobio posljednja dva framea i slavio je sa 10:9, a zanimljivo je i to da je prošle godine, kada je osvojio titulu svjetskog prvaka, Selby u 1. kolu slavio indentičnim rezultatom. Savladao je Selby tada Michaela Wfitea.

Pve sesije svojih mečeva završili su Marco Fu i Jimmy Robertson (5:4), Graeme Dott i Ricky Walden (5:4), Anthony McGill i Stephen Maguire (6:3), te John Higgins i Robert Milkins (6:3).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.