Maguire u nevjerovatnoj završnici bolji od O'Sullivana

Spektakl u Kini

Maguire u nevjerovatnoj završnici bolji od O'Sullivana

Powered by:
U polufinalu prestižnog snooker turnira China Opena igrat će Stephen Maguire, Stephen Lee, Ding Junhui i Peter Ebdon, a najzanimljiviji četvrtfinalni meč odigrali su Maguire i povratnik nakon mononukleoze Ronnie O'Sullivan.
Naime, Maguire je sa 5:4 po frameovima savladao legendarnog O'Sullivana, a u posljednjem devetom frameu vidjeli smo i produžetak, odnosno nakon što na stolu nije ostala niti jedna kugla rezultat je bio izjednačen (62:62), pa je sudija na stol ponovo vratio crnu kuglu.

Na potezu je prvi bio Ronnie, koji je odigrao dobar defanzivni udarac, no onda je Maguire sjajnim udarcem od dvioje mantinele ubacio crnu kuglu u srednju rupu. Potezom, koji se rijetko viđa, Maguire se plasirao u polufinale.

Njegov protivnik biće Stpehen Lee, koji je sa 5:3 po frameovima savladao prvog nositelja i ljubimca kineske publike Juda Trumpa.

Deveti nositelj Ding Junhui do polufinala je došao pobjedom nad Allister Carterom (5:2), a do finala će pokušati doći preko Petera Ebdona, koji je u četvrtfinalu iznenađujuće savladao Neila Robertsona (5:3).

China Open, četvrtfinale:
Lee - Trump 5:3
Maguire - O'Sullivan 5:4
Ding - Carter 5:2
Robertson - Ebdon 3:5