Mališani pričaju najljepšu sportsku priču

Najradosnija SIM ekipa posjetila Srebrenik i Tuzlu

Mališani pričaju najljepšu sportsku priču

M. Skaka

SIM Turneja radosti je nastavila svoj put, Srebrenik i Tuzla su prethodnih dana bili domaćini najljepše sportske priče, BH Telecom Sportskih igara mladih. 

Srebrenik je po drugi put ugostio najradosniju  SIM ekipu i još jednom pokazao da ima sjajne mlade sportiste. U Srebreniku su se djevojčice i dječaci takmičili u malom nogometu i uličnoj košarci. Tradicionalno Igre su otvorene izvođenjem početnog udarca na Coca Cola CUP-u u konkurenciji 2000. godište i mlađi. Početni udarac je izveo gospodin Nermin Džanić, sekretar Sportskog saveza Općine Srebrenik.

Ženska nogometna ekipa Gradina prošle godine je bila najbolja i plasirala se u Finale, i ove godine su željno iščekivale dolazak Igara u Srebrenik, rekla je Azra Karić iz nogometne ekipe Gradina: „Prošle godine smo izborile mjesto i na Finalnom takmičenju u Sarajevu. Dale smo sve od sebe i osvojile smo treće mjesto. Nadamo se da ćemo ponoviti prošlogodišnji uspjeh, a možda odemo i u Split.“

Nakon Srebrenika, Igre su održane i u Tuzli. Grad soli je po peti put, 15. i 16. jula, bio domaćin BH Telecom Sportskih igara mladih. Za učešće u sedam sportskih disciplina prijavilo se više od 3.000 dječaka i djevojčica ali ne samo iz Tuzle već i iz Kladnja, Kalesije, Sapne, Teočaka, Banovića, Živinica, Gradačca, Gračanice i Srebrenika. 

Igrama u Tuzli se pridružio i gradonačelnik gospodin Jasmin Imamović, koji je bodrio male sportaše i sportašice: “Na Igre mladih prijavio se veliki broj djevojčica i dječaka. Ovaj broj mališana kao i osmijesi na njihovim licima, govore da radimo pravu stvar. Grad Tuzla, kao i prethodnih godina, će nastaviti podržavati Igre, jer one predstavljaju radost za sve dječake i djevojčice.”

Najmlađi i najslađi učesnik takmičenja Igara, bio je šestogodišnji Damjan Jožef iz rukometne ekipe Kreka Tuzla, koji  je pokazao da sportski talenat ne poznaje starosnu granicu: “Super mi je danas ovdje. Igramo se i družimo.”

Tolerancija, razumijevanje, poštovanje, strpljenje, prijateljstvo, sve su elementi fair playa koji vodi do uspjeha. U saradnji sa Košarkaškim savezom Bosne i Hercegovine, uz finansijsku podršku USAID-a, Igre i ove godine širom BiH promoviraju projekat 'Fer igra za fer djetinjstvo'.

Igre su i ove godine organizirane s ciljem da se djeci i mladima širom BiH pruži mogućnost besplatnog učestvovanja na takmičenjima u 10 sportova, a najuspješnijim pojedincima i ekipama iz 28 bh. gradva osiguran je besplatan dolazak na Finale u Sarajevo od 18. do 23. augusta. 

Deseti grad u koji će Igre otputovati je Gradačac, a mališani se još uvijek mogu pridružiti Igrama putem www.igremladih.ba ili putem broja telefona 033 711 930 i na taj način biti dio najljepše sportske priče.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.