Malkočević najbolji atletičar BiH u kategoriji juniora

Za 2015. godinu

Malkočević najbolji atletičar BiH u kategoriji juniora

E. Škorić

Student prve godine Ekonomskog fakulteta BURCH univerziteta, Rusmir Malkočević, ponio je titulu prvaka u kategoriji juniora za 2015. godinu. 

U Olimpijskoj dvorani Zetra, 28.11. održana je manifestacija dodjele priznanja najboljim atletičarima Bosne i Hercegovine u kategoriji juniora, seniora i mlađih juniora.

Titulu prvaka u kategoriji juniora ponio je Rusmir Malkočević. Rusmir Malkočević rođen je u Tuzli. Atletikom se počeo baviti u trećem razredu srednje škole. Kroz dosadašnju karijeru ostvario je zavidne rezultate kako na državnim tako i evropskim takmičenjima.

„Ova 2014/2015. sezona je u mojoj dosadašnjoj karijeri bila najuspješnija. Odbranio sam titulu državnog juniorskog i seniorskog prvaka BiH. Postao sam viceprvak Balkana. Oborio sam 5 državnih rekorda Bosne i Hercegovine. Ove rezultate je prepoznala uprava Atletskog Saveza BiH te 28.11. u Zetri dodijelila mi priznanje za najboljeg atletičara Bosne i Hercegovine u kategoriji juniora za 2015. godinu.“, kazao je Rusmir.

Ova manifestacija je održana pod pokroviteljstvom ASBiH koji su izabrali najbolje atletičare u kategoriji seniora, juniora i mlađih juniora, te dodijelili priznanja atletičarima koji su ostvarili prva tri mjesta na međunarodnim takmičenjima uz trenere i sportske radnike. Amel Tuka proglašen je za najboljeg atletičara Bosne i Hercegovine u kategoriji seniora u 2015. godini, a najbolja atletičarka je Lucia Kimani. Rusmir Malkočević je najbolji atletičar u kategoriji juniora, a Nikolija Stanivuković u kategoriji juniorki, dok su u kategoriji mlađih juniora to priznanje dobili Belmin Mrkanović i Mediha Salkić.

Rusmir Malkočević je 2x bio državni juniorski prvak BiH na 400m s prepunama; 2x Državni seniorski prvak BiH na 400m s prepunama; 2. mjesto na Državnom juniorskom prvenstvu na 400 m; 5. mjesto na prvim Evropskim olimpiskim igrama na 400m sa prepunama, gdje je oborio državni juniorski rekord iz 1984. godine. 2. mjesto na Balkanskom juniorskom prvenstvu u Rumuniji ove godine gdje je popravio Državni juniorski rekord BiH i potvrdio normu za evropsko takmičenje.

Rusmir je polufinalista na Evropskom juniorkom prvenstvu na kojem je u kvalifikacionoj trci za polufinale istrčao novi i trenutni državni juniorski rekord BiH na 400m sa prepuna i rezultatom 53:05. 5. mjesto na Balkanskom juniorsko prvenstvu u štafeti 4x400 gdje je oborio Državni juniorski rekord u toj disciplini. 2. mjesto na prvim Evropskim olimpiskim igrama u štafeti 4x400 gdje je uz kolege: Semirom Avdićem, Borislavom Dragoljevićem i Amelom Tukom oborio Državni seniorski rekord Bosne i Hercegovine.

Prva mjesta na ekipnom juniorskom prvenstvu Bosne i Hercegovine na 400m te na ekipnom seniorskom prvenstvu BiH u štafeti 4x100m.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.