Malkočeviću novi dvoranski državni rekord

Balkansko prvenstvo

Malkočeviću novi dvoranski državni rekord

M. Skaka

U Istanbulu se održalo Balkansko prvenstvo u dvorani. Nastupilo je ukupno 16 reprezentacija.

Odlične nastupe imali su naši mladi atletičari, Mesud Pezer i Rusmir Malkočević.

Mesud Pezer je osvojio srebrnu medalju u bacanju kugle sa hicem 20,22metra, što je slabije za samo 28 centimetara od norme za Olimpijske igre. Najperspektivniji bh. bacač kugle Mesud Pezer popravio je lični rekord za čak 21 centimetar. Inače, ovo je četvrti put ove godine da Pezer postavlja lični rekord.

Rusmir Malkočević je nastupio u trci 400 metara. U ukupnom plasmanu završio je na 5. poziciji, istrčavši novi državni dvoranski rekord, 48,82s.

U trci na 400 metara još je nastupio Borislav Dragoljević, a završio je na 15. poziciji s vremenom 50,96s.

Predstavnik na 800 metara bio je Abedin Mujezinović. Dionicu je istrčao za 1:54,58, što je u konačnici bilo dovoljno za 12. poziciju.

U disciplini skok u dalj nastupila je Tanja Marković. Zauzela je devetu poziciju skočivši 5,63m.

Štafeta 4x400 metara je nastupila u sastavu Rusmir Malkočević, Semir Avdić, Abedin Mujezinović i Borislav Dragoljević i na kraju su završili na četvrtoj poziciji sa vremeno 3:20,86 koje je za 36 stotih dijelova slabije od vremena koje je bilo potrebno za medalju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi