Manning i Sanders za pobjedu Broncosa nad Chargersima

Broncosi uvjerljivi

Manning i Sanders za pobjedu Broncosa nad Chargersima

M. Šljivak

Denver Broncosi stigli su sinoć do šeste pobjede u NFL-u, a predvođeni sjajnim Peytonom Manningom i Emmanuelom Sandersom savladali su u velikom derbiju San Diego Chargerse 35:21.

Nakon što je prva četvrtina završena 0:0, nastavak je donio pravi spektakl u Coloradu.

Sanders je na dodavanje Manninga od dva jarda dove u prednost Broncose početkom druge četvrtine, da bi Keenan Allen uzvratio za izjednačenje na tri minute do kraja.

Ipak, u posljednjim sekundama druge dionice Manning baca pas od 31 jarda za Sandersa, koji poentira, te uz uspješno pretvaranje Brandona McManusa Broncosi odlaze na odmor vodstvom 14:7.

Sanders je do trećeg touchdowna stigao u trećoj dionici na još jedno kratko dodavanje Manninga (3 jarde), da bi zatim i Juwan Thompson povećao prednost touchdownom za 28:7. 

Gates je smanjio rezultat u finišu treće dionice na 28:14, da bi u posljednjoj dionici on i Thompson postigli po još jedan touchdown za konačnih, 35:21 za Broncose.

Peyton Manning je u ovom susretu kompletirao 25 dodavanja za 286 jardi i tri touchdowna, dok je Sanders imao devet hvatanja za 120 jardi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.