Manning: Progutali smo gorku pilulu

MVP regularnog dijela prvenstva bio je nemoćan u finalu

Manning: Progutali smo gorku pilulu

Peyton Manning nije uspio osvojiti svoj drugi Super Bowl. Jedan od najboljih quarterbackova svih vremena i među dva najbolja u posljednjih 20 godina opet nije uspio. 

Iza Manninga je najuspješnija sezona u karijeri. Obarao je rekorde poslao 60 touchdown pasova, ali u finalu je bio nemoćan. Seahawksi su slavili rezultatom 43:8, a Malcolm Smith i ostatak odbrane Seattlea terorisali su Manninga sa presječenim pasovima. 

Najlošija utakmica u dresu Broncosa došla je kada to niko nije očekivao. U najboljoj sezoni u karijeri Manning je posustao na zadnjoj prepreci. Rješenja za fantastičnu odbranu Seahawksa nije bilo. Odbranu je probio samo jednom, krajem treće četvrtine. 

"Znali smo da su brzi, ali opet je na nama bilo da odradimo posao, a to nismo uspjeli odraditi. Nismo željeli ovako završiti, moramo progutati gorku pilulu, prije, ili kasnije," rekao je nakon meča Peyton Manning. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije