Manning: U play offu smo dobili snagu
Manning sa novinarima

Mlađi brat do naslova u dvorištu starijeg

Manning: U play offu smo dobili snagu

M. Maksimović

New York Giantsi su novi prvaci. U velikom finalu, pobjedili su New England Patriotse 21:17 nakon preokreta u samoj završnici utakmice.

Njihov četvrti Super Bowl u istoriji. I opet u neizvjesnoj završnici.Prije četiri godine su pobjedili Patriotse 17:14, 1991.godine su bili bolji od Buffalo Billsa 20:19. Tri od četiri teške utakmice, problema nisu imali 1987.godine kada su razbili Broncose 39:20.

Tom Coughlin je sa 65 godina postao najstariji trener koji je osvojio Super Bowl, QB Giantsa,
Eli Manning je dostigao Toma Bradyja. Barta Starra, Joe Montanu, Terryja Bradshawa, igrače koji su po dva puta bili MVP finalne utakmice.

Upravo je Eli Manning kreirao ludu završnicu kada je pronašao Maria Manninghama minutu i pol prije kraja utakmice. U naletu Giantsa, Patriotsi su se povlačili, minuti i 4 sekunde prije kraja su stigli na 6 yardi od svojke end zone. Bill Belichick se odlučio kockati, Ahmad Bradshaw je prošao za 21:17, ali su Patriotsi gajili nadu u svoj posljednji napad.

U teškoj situaciji je Brady probao ''Hail Mary'' dodavanje, ali uzalud, naslov ide u New York, Manning mlađi je u Giantse stigao sa Mississippi Univerziteta 2004.godine, za osam godina je osvojio dvije titule.

''Niti jednog nismo prestali vjerovati. Ovo je bila luda utakmica, baš kao što je bila luda i ova sezona. Ponosan sam na svoje igrače, cijelu ekipu. Osjećaj je poseban bez obzira gdje osvajate naslov. Sjetite se gdje smo bili dvije sedmice prije početka play offa, iza nas je velika serija, momci su igrali sve bolje kako se bližila završnica sezone.U play off smo postali jači'' riječi su QB prvaka, NY Giantsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.