Manny Pacquiao u šorcu vrijednom 1,5 miliona dolara

U meču protiv Mayweathera

Manny Pacquiao u šorcu vrijednom 1,5 miliona dolara

Filipinski bokser Manny Pacquiao će u najskupljem bokserskom meču ikada protiv Amerikanca Floyd Mayweather nosit će najskuplji šorc u historiji boksa, koji je vrijedan ukupno 1,5 miliona dolara.

Prema informacijama koje su prenijeli filipinski mediji Pacquiao je za 1,5 miliona dolara prodao reklamni prostor na šorcu u kojem će nastupiti u borbi protiv Mayweather 2. maja u Las Vegasu.

Šest različitih kompanija kupile su "mjesto" na šorcu filipinskog boksera. Duel Pacquiaa (36) i Mayweather (38) mnogi su nazvali "borbom vijeka" i očekuje se da će zaraditi 400 miliona dolara.

Amerikanac je šampion svijeta u velter kategoriji u verzijama WBC i WBA, neporažen je u svih 47 mečeva, od kojih je 26 dobio nokautom, dok je Pacquiao (36) šampion u WBO verziji, a u 64 meča trijumfovao je 57 puta, 38 nokautom i ima pet poraza i dva neriješena rezultata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.