Mario Željo Milošević osvajač “Carlsberg Home toura”

Turnir održan u Kiseljaku

Mario Željo Milošević osvajač “Carlsberg Home toura”

Sponzorski tekst

  Proteklog vikenda u Kiseljaku odigran je prvi turnir “Carlsberg Snooker Home Toura”. Naime, radi se o prvom od četiri open turnira koja će biti odigrana još u Sarajevu, Tuzli i Bugojnu. Ovaj turnir bio je ujedno i uvod u najveću snooker ligu u BiH pod nazivom “Carlsberg Snooker Liga BiH” koja okuplja preko 100 igrača iz cijele BIH, a koja će se igrati u BiH snooker klubovima od novembra i to u 6 kola i dva masters turnira.

Odigrani “Carlsberg Home Tour” je turnir pozivnog karaktera, što znači da susamo igrači koji su dobili pozivnice od organizatora mogli učestvovati. Kroz klupske turnire dolazilo se do imena najboljih igrača koji su predstavljali svoje klubove na ovom prvom od ukupno četiri “Carlsberg Home Tour eventa. Gost učesnik turnira bio je i mladi Jovan Todorović iz Beograda, jedan od najperspektivnjih igrača iz Srbije.

Turnir se igrao na dva stola i na tri dobijena framea. U subotu su odigrani mečevi dva pretkola te prvo kolo za plasman u osmine finala. Izvrsnu igru pokazao je Muris Katanić iz Tuzle, koji je savladavši u pretkolu Vedrana Miloševića iz Kiseljaka obezbijedio prolazak u naredno kolo. Mladi Torodović iz Srbije na žalost se nije plasirao dalje, a u tome ga je spriječio izvandredni Adis Burak koji je osvojio drugo mjesto Carlsberg Home Toura u Kiseljaku.

Faris Vučkić iz Sarajeva potvrdio je svoj kvalitet već u prvom danu takmičenja napravivši u toku igre breakove od 36, 37 , 49 te na kraju i 65, što je bio najveći break turnira. Također, Azur Ibrić iz Srebrenika doskorašnji igrač bilijara pokazao je izvrsnu igru savladavši Nedžada Emšu iz Kiseljaka. Najbolji igrač iz Bugojna, Zlatan Fuka obezbijedio je prolazak u naredno kolo pobjedivši Adija Šakovića iz Sarajeva u veoma interesantnom meču. Edin Kovačević iz Tuzle bez većih poteškoća pobjeđuje Zorana Trogrlića iz Kiseljaka, ujedno i jednog od domaćina turnira što je vjerovatno i uticalo na kvalitet njegove igre.

Prvog dana takmičenja vladala je izuzetna atmosfera te su posmatračka mjesta bila popunjena do posljednjeg. Naredni dan takmičenja obilježio je sigurno najinteresantniji meč cijelog turnira između brilijantnog Zlatana Fuke i Farisa Vučkića. Pobjednik se saznao u odlučujućem petom frameu i na posljednjoj crnoj kugli koju je Fuka odigrao nijansu jače te je ostavio upotrebljivom za Vučkića koji je lagano poentira na srednju rupu. I u ovom odlučujućem frameu Vučkić dolazi do pobjede isključivo napadačkom igrom te izvanrednim čišćenjem boja. Azur Ibrić jednostavno nije imao odgovor na izvandrednu igru aktuelnog državnog šampiona Marija Želje Miloševića te izgubivši 3:1 napušta takmičenje.

Polufinalni mečevi odigrani su između klupskih kolega Farisa Vučkića i Marija Želje Miloševića te Murisa Katanića i Adisa Buraka. Vučkić ne pokazuje od njega očekivan nivo igre a razlog se vjerovatno može pronaći u prethodnom iznimno iscrpnom meču protiv Zlatana Fuke, te gubi 3:0 i postaje borac za treće mjesto. Meč između Katanića i Buraka završio je rezultatom 3:1 u korist Buraka koji sebi obezbjeđuje mjesto za finalnim stolom a Katanić ide izravno u borbu za treće mjesto.

Simultano su se igrali mečevi za prvo i za treće mjesto te je Vučkić pobijedio Katanića i uz nagradu za najveći turnirski break osvaja i treće mjesto. Mario Željo Milošević nastavlja niz kvalitetnih mečeva i bez većih poteškoća u finalnom meču savladava Buraka sa 3:0. Ovim je samo potvrdio svoju igračku konstantnost i opravdao epitet državnog šampiona.

Slijedi uzbudljiva sezona snooker takmičenja. Snooker organizacija BiH već narednog vikenda počinje sa prvim kolom “Carlsberg snooker lige” u Sarajevu. Svi ljubitelji snookera su pozvani da prate sjajne mečeve, a više info o održavanju turnira mogu se naći na oficijelnoj stranici Snooker Organizacije BiH. www.snooker.org.ba .

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije