Mark Sanchez prešao iz Jetsa u Eaglese

Odlični dodavač našao novi klub

Mark Sanchez prešao iz Jetsa u Eaglese

Sedam dana nakon što je dobio otkaz u New York Jetsima Mark Sanchez je pronašao novi klub. Odlični quarterback je dogovorio jednogodišnji ugovor sa Philadelphia Eaglesima.

Sanchez je sa Eaglesima dogovorio ugovor vrijedan 2,2 miliona dolara plus 1,7 miliona dolara bonusa. Bonus će Sanchez zaraditi ukoliko odigra 90 posto utakmica.

Sanchez bi u Eaglesima trebao početi kao rezervni dodavač, dok će starter očekivao biti Nick Foles koji je imao vrlo dobru prošlu sezonu.

Mark Sanchez je bio peti izbor prve runde drafta 2009. godine od strane Jetsa u kojima je vrlo dobro počeo karijeru, ali je zbog nekoliko povreda ramena njegova karijera imala drukčiji razvoj od očekivanog.

Interesantan je podatak da je Sanchez dobio otkaz u Jetsima prošlog petka nakon što je klub iz New Yorka na njegovo mjesto doveo dosadašnjeg dodavača Philadelphije Michaela Vicka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.