Martin: Pronašao sam dodatnu snagu, iskoristio priliku

Novi vlasnik žute majice

Martin: Pronašao sam dodatnu snagu, iskoristio priliku

Tony Martin je poznat godina kao jedan od najboljih vozača na hronometar, osvajao je naslove svjetskog prvaka, dok je na Touru do jučer imao tri etapne pobjede. Od 2012. godine je član ekipe Etixx-QuickStep. Od četvrte etape ovogodišnjeg Toura vodeći je u poretku, vlasnik žute majice, možda čak i kandidat za pobjedu. 

" Imao sam problema sa gumom, promjenom bicikla, razmišljao sam samo o tome kako da završim etapu. Odjednom pet kilometara prije cilja svi smo vozili zajedno, gledali smo jedni drugi, niko nije želio povući. Ja sam krenuo, pronašao sam dodatnu energiju i na kraju sam prvi prošao ciljem. Ne znam kako ali sam izvukao maksimum i posebno sam sretan. Hvala cijeloj ekipi koja se brine za podršku " rekao je vozač Etixx-QuickStepa,  Tony Martin, novi vlasnik žute majice nakon četvrte etape Toura. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.