Maueru 184 miliona za osam godina

MLB vijesti

Maueru 184 miliona za osam godina

Minnesota Twins i njihov najbolji igrač, Joe Mauer dogovorili su produženje suradnje. Prema novom ugovoru Mauer će ostati u Twinsima osam godina uz ugovor od 184 miliona dolara.

Uz Maure najbolje ugovore u  MLB-u imaju samo dvojica igrača Yankeesa, Alex Rodriguez i Derek Jeter, koji su potpisali desetogodišnje ugovore vrijedne 275, odnosno 189 miliona dolara.

27-godišnji Mauer je već tri puta bio najbolji udarač lige, a dva puta je zaradio epitet Golden Glove za najboljeg igrača Američke lige. Mauer je najveći ljubimac navijača Twinsa, jer je rođen u Minnesoti i smatraju ga jednim od njih.

Da sve ne bude kako navijači Minnesote očekuju „pobrinuo“ se njihov drugi ljubimac Joe Nathan. Zbog povrede desnog koljena Nathan će propustiti cijelu sezonu, koja počinje za desetak dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.