Max Scherzer potpisao novi ugovor s Tigersima

Max Scherzer potpisao novi ugovor s Tigersima

Najbolji mladi igrač Američke lige Max Scherzer potpisao je novi jednogodišnji ugovor sa Detroit Tigersima. 

Mladi bacač Tigersa trebao je ovih dana na arbitražu kako bi se odlučilo o njegovoj budućnosti, jer mu je ugovor sa Tigersima istekao, ali se uspio dogovoriti sa klubom oko novog ugovora prema kojem će za godinu dana zaraditi čak 15,5 miliona dolara. 

Na kraju sljedeće sezone Scherzer će sjesti sa čelnim ljudima kluba i dogovoriti novi dugogodišnji ugovor koji bi ga smjestio u sam vrhe lige po visini ugovora, odmah do klupskog kolege Justina Verlandera (180 miliona dolara za sedam godina), Felixa Hernandeza iz Seattle Marinesa (175 za sedam godina) i Claytona Kershawa (215 miliona dolara također za sedam godina). 

Scherzer je peti igrač Tigersa kojem je isticao ugovor i produžio je na još jednu godinu. Prije njega to su uradili Rick Porcello, Al Alburqueque, Andy Dirks i Austin Jackson. Alex Avilla je ostao jedini Tiger da još nije produžio ugovor, ali se i njegov potpis očekuje u narednim danima. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.