Mayweather i Pacquiao ponovo u ringu?
Foto: EPA

Floyd nudi revanš Filipincu

Mayweather i Pacquiao ponovo u ringu?

M. Šljivak

Floyd Mayweather odlučio je da ponudi revanš Mannyju Pacquiaou, prenosi američki ESPN.

Američki bokser je u subotu jednoglasnom odlukom sudija pobijedio Filipinca, koji se u ovom susretu borio povrijeđen.

Iako je najavio da će odraditi još samo jednu borbu prije odlaska u penziju, 38-godišnji Mayweather će ponuditi revanš Pacmanu.

Floyd se navodno odlučio da ponudi revanš Pacquiaou nakon saznanja za povredu. Novi okršaj bi se mogao desiti već u septembru, kada je nepobjedivi Amerikanac zakazao svoj posljednji meč u karijeri.

Međutim, veliko je pitanje hoće li Pacquiao biti spreman do septembra. Njega očekuje operacija ramena, koja će ga od bokserskih obaveza odvojiti tri do osam mjeseci.

Nova borba između velikana srednje kategorije bi sasvim sigurno ponovo izazvala veliki interes. Subotnja je potpuno razočarala, ali ogroman novac bi ponovo mogao igrati veliku ulogu u organizovanju još jedne borbe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije