Mayweather iznad svih, Ronaldo plaćeniji od Messija

Najplaćeniji sportisti svijeta

Mayweather iznad svih, Ronaldo plaćeniji od Messija

M. Šljivak

Američki bokser Floyd Mayweather i dalje nosi titulu najplaćenijeg sportiste svijeta.

Iako boks u svijetu više nije toliko popularan kao prije 20-ak godina, veliki novac je i dalje u ovom sportu. Dokaz tome je ogromna suma novca kojeg zarađuje trenutno najpopularniji bokser svijeta Floyd Mayweather, koji zaradom opravdava nadimak "Novac"..

Mayweather na godišnjem nivou zaradi 73,5 miliona dolara, što ga čini uvjerljivo najplaćenijim sportistom na svijetu. Daleko iza njega su velike nogometne zvijezde Cristiano Ronaldo i Lionel Messi, koji zarade nešto preko 50 miliona dolara godišnje.

Veliki broj NFL zvijezda se nalazi među najplaćenijim sportistima, a među 10 sportista koji najviše zarađuju našli su se i Zlatan Ibrahimović, te Kobe Bryant.

10 najplaćenijih sportista svijeta:

1. Floyd Mayweather 73,5 miliona dolara
2. Cristiano Ronaldo 50,2 miliona
3. Lionel Messi 50,1 milion
4. Aaron Rodgers 40 miliona
5. Zlatan Ibrahimović 35 miliona
6. Matthew Stafford 31,5 miliona
7. Tom Brady 31 milion
8. Kobe Bryant 30,5
9. Matt Ryan 30 miliona
10. Joe Flacoo 30 miliona

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.