Mayweather: Zasluženo sam slavio, pobjedu posvećujem ocu

Nakon pobjede u Las Vegasu

Mayweather: Zasluženo sam slavio, pobjedu posvećujem ocu

Floyd Mayweather uspio je jednoglasnom sudijskom odlukom pobijediti Mannyja Pacquiaoa u borbi za naslov prvaka svijeta u velter kategoriji po WBO, WBA, WBC i The Ring verzijama.

Na taj način Mayweather je ostao neporažen u profesionalnoj karijeri s omjerom 48:0, a nakon meča izviždan je od strane publike u Las Vegasu.

„Zahvaljujem navijačima na podršci. Pacquaio je odličan borac, on je elita ovog sporta. Imao je svojih trenutaka, ali držao sam ga na distanci, pametno sam boksao i mogu reći da sam ga nadjačao i zasluženo slavio. Moj otac želio je da napravim više, ali morao sam paziti i držati Mannyja na oku. Posvećujem pobjedu ocu“, izjavio je nakon meča Mayweather, te dodao:

"Moja iduća borba bit će u septembru, a nakon toga idem na odmor", zaključio je Mayweather.

Mayweathera sada dijeli jedna borba od rekorda slavnog Rockyja Marciana koji je završio karijeru s omjerom 49:0.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.