McGregor ima šansu da ispiše povijest UFC-a

Napada titulu lake kategorije

McGregor ima šansu da ispiše povijest UFC-a

M. Šljivak

Conor McGregor će imati šansu postati prvi borac u povijesti UFC-a koji bi mogao u svom vlasništvu imati dvije titule u različitim kategorijama.

Prvak perolake kategorije će 12. novembra u New Yorku imati borbu protiv prvaka lake kategorije Eddieja Alvareza.

Ovu vijest je potvrdio predsjednik organizacije Dana White, a Alvarez će tako imati najteži zadatak u prvoj odbrani titule.

The Notoriuos će tako imati mogućnost da postane prvi čovjek koji drži titule u dvije različite kategorije, a UFC-ovi borci nisu nimalo zadovoljni organizovanjem ove borbe, naročito Khabib Nurmagomedov i Jose Aldo.

Nurmagomedov je najveća prijetnja McGregoru i Alvarezu, a ovaj neporaženi Rus je već imao potpisane ugovore o napadu na titulu na UFC 205 i 206.

Sada će se međutim sve izmijeniti, a neporaženi ruski borac će čekati novu priliku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi