McGregor: Mayweather neće moći izdržati dvije runde

Irski UFC borac uvjeren u pobjedu nakon promjene pravila

McGregor: Mayweather neće moći izdržati dvije runde

D. Rakanović

Irski UFC borac Conor McGregor smatra da su mu šanse u borbi sa Floydom Mayweatherom značajno porasle nakon što je odobrena upotreba lakših rukavica. 

Atletska komisija Nevade odobrila je promjenu pravila, koja će važiti samo za ovaj meč. Prema pravilima rukavice moraju imati deset unci, ali je za predstojeću borbu dozvoljeno da imaju osam, što je oko 225 grama.

"Ne vjerujem da sa novim rukavicama on može da izdrži više od dvije runde. Dio mene želi da pokaže vještinu i uništi ga, ali ne vidim da absorbuje udarce. Spreman sam da idem do posljednje runde, ali sam isto tako spreman da ga pošaljem na pod u drugoj. Nema šanse da nisam spreman da se borim do kraja“, rekao je McGregor. 

Ova odluka poprilično je iznenadila boksersku javnost zbog činjenice da se ove rukabice koriste u borbama boksera do 65 kilograma, a ova dbojica boraca su znatno teži.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi