McGregor protiv Mayweathera može koristiti jedan MMA potez
Foto: Screenshot

Tvrdi potpredsjednik ugledne američke TV mreže

McGregor protiv Mayweathera može koristiti jedan MMA potez

Conor McGregor će sigurno doći u iskušenje da u "borbi stoljeća" protiv Floyda Mayweathera iskoristi neki od poteza is svog MMA arsenala. Ipak u predstojećoj borbi svi takvi potezi su strogo zabranjeni, jer će se ona odvijati po strogim bokserskim pravilima.

Spektakl je zakazan za 26. august, a rijetki su oni koji vjeruju da McGregor može "naškoditi" Mayweatheru u bokserskom okršaju. Ipak je Floyd Mayweather bokser čiji je trenutni omjer pobjeda i poraza 49-0. Amerikanac, uz to, važi i za jednog od tehnički najboljih boksera u historiji, ali McGregor bi ipak mogao imati jedan adut.

Iako se neće moći služiti svojim taktikama iz UFC oktagona, McGregor će moći koristiti jedan MMA potez, tako barem smatra Stephen Espinoza potpredsjednik američke TV mreže Showtime Sports.

Espinoza, naime, tvrdi da će McGregoru biti dozvoljeno da koristi tzv. "Supermen udarac".

Radi se o udarcu koji zahtijeva od borca da se odrazi sa "prednje" noge i u skoku zada protivniku udarac rukom.

Ovaj putez je veoma čest u MMA borbama, a da li će ga McGregor moći upotrebljavati protiv Mayweathera, i da li će mu to biti od neke pomoći ostaje da se vidi 26. augusta u Las Vegasu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi