McGregor ušao u istoriju UFC-a

UFC 205

McGregor ušao u istoriju UFC-a

MMA fanovi mogli su da uživaju u spektakularnom UFC-u 205 održanom u Madison Square Gardenu.

Najveći event u istoriji MMA-a ponudio je 12 borbi, od toga tri u kojima je ulog bio pojas, i nema sumnje da je opravdao očekivanja ljubitelja borilačkih sportova.

Conor McGregor postao je prvi borac u istoriji UFC-a koji u isto vrijeme drži dva pojasa. Irac je trenutno prvak u lakoj i perolakoj kategoriji.

Do pojasa u kategoriji do 70 kg 'The Notorious'je stigao nokautiravši sada već bivšeg prvaka Eddieja Alvareza. 

McGregor je protivnika završio u trećoj minuti druge runde.

Tyron Woodley odbranio je pojas, iako je njegova borba sa Stephenom Thompsonom završena bez pobjednika.

U nekoliko navrata Woodley je ozbiljno uzdrmao izazivača i pravo je čudo kako se Thompson izvukao iz gotovo bezizlazne situacije, pogotovo iz giljotine tokom četvrte runde.

Poljakinja Joanna Jedrzejczyk po četvrti put odbranila je titulu u slamka kategoriji. Ona je uz manje poteškoće pobijedila sunarodnicu Karolinu Kowalkiewicz, i to jednoglasnom sudijskom odlukom.

Glavni program otvorile su bivša prvakinja u bantam kategoriji Miesha Tate i Raquel Pennington.

Tate je u duel ušla kao blagi favorit, ali je na kraju doživjela sedmi neuspjeh u svom 25. nastupu u oktagonu.

Ljubimac domaće publike i bivši prvak do 84 kg, Chris Weidman, nije se dobro proveo protiv Kubanca Yoela Romera. 

Weidmana je u trećoj rundi skupo koštao pokušaj rušenja, jer je naletio na koljeno rivala, nakon čega je primio još nekoliko udaraca na zemlji i tu je već bio kraj.

Ovo je bila osma pobjeda u nizu za Romera, koji je u ovom trenutku vjerovatno i glavni kandidat za napad na titulu.

Khabib Nurmagomedov i dalje ne zna za poraz. 28-godišnji borac iz Dagestana noćas je savladao Michaela Johnsona i tako došao do osme pobjede u UFC-ovoj lakoj kategoriji, a 24. u profesionalnoj MMA karijeri.

Borba je okončana sredinom treće runde, kada je Nurmagomedov izveo kimuru Johnsonu. 

'The Eagle' je mogao mnogo ranije da završi borbu, ali je Johnsona u dva navrata spasilo zvono. 

Nakon spektakularne izvedbe, Nurmagomedov je prozvao Conora McGregora, ali i njegove fanoveo, te zatražio borbu za pojas. 

Pobjedu je sinoć odnio i Frankie Edgar, drugorangirani u perolakoj kategoriji. 'The Answer' je savladao Jeremy Stephensa jednoglasnom odlukom sudija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi