McIlroy i Evropa spremni za Amerikance

Pred početak 40. Ryder Cupa

McIlroy i Evropa spremni za Amerikance

Domaćin 40. izdanja Ryder Cup ove godine je Škotska tačnije tereni PGA Centenary Course Gleneagles Hotela nedaleko od Auchterardera. Selekciju Evrope će predvoditi Irac Paul McGinley, prvi Irac selektor.

Kao igrač odigrao je veliki meč protiv Jima Furyka na 18-toj rupi 2002. godine također u Ryder Cupu.
Selektor Amerike je iskusni 65-godišnji Tom Watson, koji je kao igrač osvajao pet puta Open Championship, jednom Us.Open, odnosno dva puta Masters. Sa 65 godina Watson je najstariji selektor u istoriji Ryder Cupa.

Što se tiče Evrope, najveća zvijezda u ovom trenutku je Rory McIlroy. Na drugoj strani odlični Bubba Watson. Posljednji meč je odigran prije dvije godine, Evropa je kao gost slavila 14½–13½, baš kao i 2010. godine kada je Vels bio domaćin. Od 2002. godine Amerikanci su slavili samo jednom, prije šest godina, tada prilično ubjedljivo 16½–11½

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.