McManus bolji od Cartera, Williams od Holta

Završena još dva meča osmine finala SP u snookeru

McManus bolji od Cartera, Williams od Holta

A. Beganović

Nakon Marca Fua plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u snookeru osigurali su Alan McManus i Mark Williams.

Alan McManus je u sjajnom meču osmine finala savladao Allistera Cartera. Slavio je McManus rezultatom 13:11 po frameovima, iako ne bi bilo nezasluženo da je do pobjede stigao i Kapetan Carter.

Imao je Carter prednost i nakon prve (5:3), a i nakon druge sesije (9:7), no u trećoj odlučujućoj McManus je zaigrao svoj najbolji snooker i na kraju je zasluženo slavio. 

Na meču su viđena tri trocifrena breaka. Dva je napravio Carter i to u 3. i 20. frameu (103, 100), a jedan McManus i to u 18. frameu (119).

Dvostruki svjetski prvak Mark Williams u osmini finala je bio bolji od Michaela Holta. Slavio je Williams rezultatom 13:8 po frameovima, a na meču je viđen samo jedan trocifreni break kojeg je napravio Holt u 19. frameu (109).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi