McNamara oborio sopstveni rekord

Surfanje na talasu od 30 metara

McNamara oborio sopstveni rekord

Legenda surfanja, Garrett McNamara navodno je srušio svoj rekord surfajući na talasu visokom 30 metara blizu obala Portugala.

45-godišnji McNamara je ovaj poduhvat ostvario u ponedjeljak. Zaista ogromni talasi su se mogli vidjeti tog dana, a sam McNamara je kazao kako je osjećaj surfanja na najvećem talasu u njegovom životu bio zaista nevjerovatan.

 

"Osjećam se zaista blagoslovljenim i osjećam da sam postigao sve što sam želio da postignem u Portugalu. Ovo planiramo duže vrijeme i zaista je nevjerovatno podijeliti ovo sa svima", rekao je McNamara koji je svoj prethodni rekord postavio 2011. godine surfajući na talasu visine oko 25 metara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.