Meb Keflezighi slavio na Bostonskom maratonu

Prvi maraton nakon terorističkog napada

Meb Keflezighi slavio na Bostonskom maratonu

Amerikanac Meb Keflezighi pobjednik je današnjeg maratona u Bostonu, prvog nakon terorističkog napada prošle godine.

Podsjećamo, tokom prošlogodišnjeg maratona u Bostonu dogodio se teroristički napad u kojem su poginule tri osobe, dok ih je 26o ranjeno.

Bivši pobjednik maratona u New Yorku i osvajač Olimpijske medalje slavio je u vremenu 2:08.37, što je za 11 sekundi bilo brže vrijeme od Kenijca Wilsona Chebeta.

Ovo je prva američka pobjeda nakon 1985. godine i slavlja Lise Larsen u ženskoj konkurenciji, a prva nakon pobjede Grega Meyera 1983. godine u muškoj konkurenciji. 

U ženskoj konkurenciji pobjedu je slavila Kenijka Rita Jeptoo u vremenu 2:18.57, te tako odbranila titulu ostvarenu prošle godine.

Jeptoo je postala sedma maratonka u historiji koja je slavila tri puta na Bostonskom maratonu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.