Međunarodni šahovski turnir u Travniku

Od 26.do 30. jula

Međunarodni šahovski turnir u Travniku

S. Mlaćo

Šahovski klub Travnik od 26. do 30. jula organizuje 3. Međunarodni šahovski turnir "Travnik open 2017- BH Telecom". 

Nagradni fond iznosi respektabilnih 5.000 KM a sudjeluju 84 igrača iz više evropskih zemalja.

Turnir se nalazi u zvaničnom kalendaru FIDE – Svjetske šahovske asocijacije a među učesnicima su dva velemajstora,

šest intermajstora i 7 FIDE majstora. Igraće se 7 kola po Švicarskom sistemu u Sali Osnovne škole Travnik. 

Već u prvom kolu zabilježeno je nekoliko iznenađenja, a najveće je priredio Patković koji je savladao velemajstora Tadića.  U prostorijama Šahovskog kluba Travnik održana konferencija za novinare na kojoj su predstavljene informacije o turniru.

Jedna od inovacija na turniru je i live prenošenje partija sa prvih stolova zahvaljujući razumjevanju ŠK Bosna koja je ustupila potrebnu tehniku. Turnir je zaintrigirao i najznačajnije šahovske web stranice pa su partije live prenošene i na www.chess24.com, potom www.theweekinchess.com, te www.chessbomb.com

Prije samog turnira održana je i Mala škola šaha, te simultanka Tigrana Kojića FIDE majstora sa sponzorima, prijateljima kluba i ljubiteljima šaha. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije