Mejia izjednačio rekordnu kaznu

Tri sedmice nakon povratka na teren

Mejia izjednačio rekordnu kaznu

Drugi put ove sezone igrač bejzbol momčadi New York Metsa Jenrry Mejia bio je pozitivan na doping zbog čega je dobio zabranu igranja od čak 162 utakmice, objavila je Major League Baseball. 

Samo tri sedmice nakon što se vratio s "odsluženja" suspenzije od 80 utakmica Mejia je sada dobio rekordnu suspenziju od 162 utakmice. Mejia je bio suspendovan 11. aprila nakon što je bio pozitivan na Stanozolol i tada je izjavio: "Časna riječ, nemam pojma kako je taj doping završio u mom tijelu."

Sada je bio pozitivan na Stanozolol i Boldenone i to sat vremena prije početka utakmice između New Yorka i San Diega. Ove dvije suspenzije stoje Mejiu 2,1 milion dolara od njegove plaće ove sezone koja iznosi ukupno 2,5 miliona.

Mejia se ovom kaznom izjednačio s Alexom Rodriguezom koji je zbog suspenzije od 162 utakmice propustio cijelu sezonu 2014.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.