Memić postavio deset pitanja predsjedniku UO OSFBiH

U otvorenom pismu

Memić postavio deset pitanja predsjedniku UO OSFBiH

Predsjednik Upravnog odbora Odbojkaškog kluba Ilidža, Emir Memić, poslao je u javnost otvoreno pismo u kojem je postavio deset pitanja predsjedniku UO Odbojkaškog saveza Federacije BiH.

Memić je, između ostalog, i kandidat za predsjednika OSFBiH, a predsjedniku ovog saveza postavio je sljedećih deset pitanja:

1. Koliko iznosi budžet OSFBiH za 2016/17. i ko ga je usvojio? 

2. Koliko zaposlenih ima u OSFBiH i kakav im je radnopravni status?

 3. Ko je direktor takmičenja, kad je izabran i ko je verifikovao njegov izbor, te koje su njegove odbojkaške kompetencije za obavljanje funkcije?

4. Ko su članovi skupštine OS FBiH i jesu li svi izmirili svoje obaveze prema Savezu? 

5. Koji bonus/nagradu ima prvak Superlige Federacije u muškoj i u ženskoj konkurenciji koji u ulazi u Premijer ligu BiH? Zašto su ukinute i simbolične nagrade u sportskoj opremi za sve federalne prvake?

6. Koliko ima uposlenih/angazovanih u upravnim i izvršnim tijelima OS FBiH bivših odbojkaša ili odbojkašica? 

7. Zbog čega Savez osigurava igrače u osiguravajućem društvu i koji je kriterij za izbor osiguravajućeg društva i koliko Savez godišnje uplati osiguravajućem društvu? 

8. Kako komentarišu izjavu predsjednika OSFBiH Miloša Jeličića da je ženska reprezentacija perspektivnija od muške i šta je Savez uradio prilikom odluke da se ne okuplja i ne takmiči seniorska muška reprezentacija? 

9. Šta je uradio OSFBiH za populizaciju i promociju odbojke u BiH, odnosno zašto su nestali i omladinski kampovi u organizaciji Saveza za kojima se vapilo godinama? 

10. Kad i po kojem kriteriju je izabran sekretar ili generalni sekretar OSFBiH i ko je verifikovao njegov izbor ?

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi