Memić predstavio plan rada OS FBiH za naredne četiri godine

Održao nove sastanke

Memić predstavio plan rada OS FBiH za naredne četiri godine

S. Mlaćo

Stanje u Odbojkaškom savezuu Federacije Bosne i Hercegovine već duže vrijeme nije onakvo kakvo bi trebalo biti, a činjenično stanje u kojem se nalaze klubovi u FBiH vjerovatno je i gore.

Kao jedan od kandidata za mjesto predsjednika OS FBiH nekadašnji reprezentativac BiH Emir Memić pokrenuo je priču u kojoj odbojku želi vratiti onima koji su je igrali, koji su u njoj radili. 

Nakon što je nedavno u Sarajevu održana pres konferencija pod sloganom "Odbojka odbojkašima" na kojoj su pored Memića govorili Mirsad Novalić, Samir Salihović, Ekrem Lagumdžija i Nermin Muzur, nedavno je kandidat za predsjednika OS FBiH "gostovao" u Tuzli gdje je održao svojevrsni okrugli sto sa predstavnicima klubova iz Tuzlanskog i Posavskog Kantona, kao i sa odbojaškim radnicima iz Distrikta Brčko. Tema je naravno bila odbojka, stanje odbojke u FBiH ali i stanje u OS FBiH.

Memić se je u razgovoru sa prijateljima iz Tuzle i Posavine i Distrikta Brčko predstavio svoj plan i program rada OS FBiH u naredne četiri godine.

- Klubovima ćemo nastojati omogućiti što povoljnije uslove za takmičenje, a to se ponajviše donosi na visine članarine i kotizacija. Ujedno se mora riješiti i pitanje osiguranja koje ni u kojem slučaju ne smije raditi dirigovano - rekao je Memić, predstavivši tako prvu tačku od njih deset, koliko ih broji njegov plan za četvertogodišnji period.

Ostale tačke Memićevog plana i programa su:

Povećanje kvaliteta u najvišem federalnom ligaškom rangu,

- Rad na kvalitetnijem angažmanu u omladinskim kategorijama,

- Redizajniranje i provođenje pravilnika o takmičenju omladinskih kategorija,

- Usvajanje i primijena strategije razvoja odbojke u BiH za period do 2021. godine,

- Vraćanje struke u potpunosti stručnim i kompetentnim ljudima,

- Dobijanje više medijskog prostora za takmičenja pod okriljem OS FBiH,

- Poboljšanje kvalitete suđenja,

- Zastupanje interesa federalnih odbojkaških subjekata na nivou OS BiH,

- Imenovanje kvalitetnih odbojkaški kadrova,

Predstavnici klubova su izrazili maximalnu podršku Emiru Memiću vezano za kandidaturu, isto tako predstavnici klubova tražili su da se ispita putem legalnih organa vlasti rad aktuelnog saziva OSFBiH, pogotovo što su sve dosadšnje sumnje o nelegalnim radnjama i nepravilnostima  o radu OSFBiH potvrdili slanjem  finasijskog izvještaja i izvještaja o radu OS FBiH za 2016 godinu klubovima pred narednu skupštinu zakazanu za 10.03. 2017. g u Čitluku.

U svom planu i programu Memić je ostavio prostora i za sugestije i prijedloge svih koji žele dobro odbojci u Federaciji BiH ali i na cijeloj teritoriji naše domovine.

- Rado bih želio čuti što više sugestija i prijedloga kako bi svi zajednički dali doprinos poboljšanju stnja odbojke u FBiH ali i u OS FBiH - naglasio je Memić na kraju.

Inače izborna Skupština OS FBiH zakazana je za 10. juni 2017. godine u Čitluku, i to odmah nakon redovne sjednice Skupštine čiji početak je najavljen istg dana sa početkom u 12 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti