Mešetović oborio državni rekord

Plivački turnir na Evropskim igrama u Bakuu

Mešetović oborio državni rekord

Predstavnici Bosne i Hercegovine u plivanju na Evropskim igrama u Bakuu prvog dana takmičenja nisu uspjeli izboriti plasman u polufinale. Ipak, razloga za zadovoljstvo ima 18-godišnji Adi Mešetović koji je u utrci 50 metara delfin oborio juniorski i seniorski rekord BiH s vremenom 25,10 sekundi. Najbolje vrijeme dosada imao je Ensar Hajder (25,14).

"Sretan sam zbog oborenog rekorda, ali ostaje velika žal za polufinalem. Bio sam 21., a 16. plivača je išlo u polufinale. U Bakuu su granice definitivno pomjerene i bilo je ovo najjače takmičenje na kojem sam učestvovao. Bit će mi ovo veliko iskustvo za Svjetsko juniorsko prvenstvo koje će se održati u Singapuru", rekao je Mešetović.

U istoj disciplini nastupio je i Maid Sukanović koji je zauzeo 51. mjesto sa vremenom 25,98 sekundi. Danas je svoj nastup imala i Lamija Medošević u utrci na 100 metara slobodnim stilom i 200 metara leđno. U prvoj je zauzela 55. mjesto (1:00,19 minut), a u drugoj 32. s vremenom 2:29,59 minuta. 

Mešetović i Sukanović sutra će nastupiti u utrci na 100 metara slobodno, a Medošević na 400 metara slobodnim stilom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.