Mešić: Ključ za ovaj uspjeh bilo je vjerovanje u sebe

Član bh. ekspedicije u Riju za SportSport.ba

Mešić: Ključ za ovaj uspjeh bilo je vjerovanje u sebe

D. Vejo

Rio spremi se oni dolaze. Na spisku putnika za predstojeće Olimpijske igre u Brazilu, a u takmičarskoj disciplini bacanje kugle pored Mesuda Pezera i Hamze Alića pridružio se i Kemal Mešić. Ovaj neustrašivi trojac pod zastavom BiH kreće u pohod na odličja.

Mešić je svoju vizu za Rio osigurao na način što je na takmičenju u Americi prebacio olimpijsku normu. Naime, on je kuglu bacio 20,74 metara čime je postavio i lični rekord. O velikom postignuću pričao je upravo on.

"Veoma sam srećan zbog ovog uspjeha. Još od prošle godine borim se sa povredama. Nikako nisam imao sreće da bacim normu koja je potrebna kako bi osigurao poziv za predstojeće OI. Prošle godine mi je nedostajao jedan centimetar i baš kada sam trebao da bacim kuglu dogodila mi se povreda lista. Dosta sam radio na rehabilitaciji kako bih se vratio još bolji, a najvažniji faktor ovog mog uspjeha bilo je vjerovanje i to da ostanem motivisan što se na kraju isplatilo. Velika je stvar za BiH da ima tri učesnika u jednoj disciplini i moram istaći da sam jako ponosan na sve atletičare koji su ispunili olimpijske norme", rekao je za SportSport.ba bacač kugle. Kemal Mešić. 

Ovo je još jedan od dokaza kako povrede nisu nešto nepremostivo. U slučaju Mešića, ona je bila motiv više da napreduje.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi