U nedjelju prva otvorena trka na Igmanu

Mešić: Ovo je jedan veliki korak naprijed

E. Čaušević

U nedjelju se na Igmanu održava prva otvorena trka Atletske rekreativne lige na deset kilometara.

Na pomenutoj manifestaciji očekuje se više od 100 učesnika, a danas je tim povodom održana i konferencija za medije. Prisutnim novinarima obratio se bh. olimpijac u bacanju kugle Kemal Mešić koji je izjavio da je Atletski klub Novi Grad ovom organizacijom napravio veliki korak.

"Situacija u BiH i drugim zemljama se ne može porediti. Svi drugi imaju donesene odluke u kojima se tačno zna koliko koji sportista treba biti plaćen kako bi se što bolje spremio za takmičenje, ali moram istaći i da je AK Novi Grad s ovim projektom napravio jedan veliki korak prema naprijed", rekao je Mešić, te dodao: 

"Došao sam u ovaj klub jer se ovdje nešto dešava, vidim ljude koji žele uspjeti i želimo napraviti nešto zajedničko. Nadam se da ćemo u narednim godinama opravdati to i da će atletika u Sarajevu biti na višem nivou, a da ćemo iz toga svi zajedno na bolji način predstavljati BiH".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti