Mesud Pezer nastupa na Dijamantnoj ligi u Štokholmu

Biće jedini bacač kugle iz BiH

Mesud Pezer nastupa na Dijamantnoj ligi u Štokholmu

D. Kurbegović

Atletska sezona u svijetu je u punom jeku, kada je u pitanju Dijamantna liga u srijedu je osmi od ukupno 14 mitinga na kojem nastupaju najbolji atletičari na planeti.Naravno ove godine sva pažnja atletičara će biti usmjerena ka Olimpijskim igrama u Brazilu, ali mitinzi, te Evropsko prvenstvo u Amsterdamu prava su prilika za hvatanje forme za najveći atletski događaj u ovoj godini.

U srijedu će u Štokholmu nastupiti i jedan bacač kugle. Riječ je o Mesudu Pezeru, bivšem juniorskom prvaku Evrope, koji je ove sezone ispunio svoj cilj, a to je ispunjenje norme za Olimpijske igre. Za SportSport.ba potvrdio je da će u srijedu nastupiti u Švedskoj.

"Upravo mi je menadžer javio da ću u srijedu nastupiti u Štokholmu, sutra letim za Švedsku i nadam se da ću opravdati povjerenje i poziv organizatora.Koliko sam upoznat biće veoma jaka konkurencija, 11 bacača kugle će biti koji su imali zapažene rezultate u ovoj sezoni. Ja ću dati sve od sebe da ostvarim što bolji rezultat, ništa neću obećavati, ali jaka konkurencija mi ej svakako motiv više da pokušam popraviti svoj najbolji rezultat. Ja sam svoj cilj ispunio kada je u pitanju ova sezona, ali ispunjena norma za Olimpijske igre dala mi je podstrek da radim još više i bolje, a vjerujem da će se to osjetiti već u narednom periodu", kazao je za naš portal mladi bacač kugle.

Mesud Pezer nedavno je u Zenici, na 7.Međunarodnom atletskom mitingu "Zenica 2016" zauzeo drugo mjesto iza svog sugrađanina Hamze Alića, s rezultatom 20.29 metara. Podsjetimo ovaj Zeničanin je početkom prošlog mjeseca hicem od 20.58 metara u Arizoni ispunio normu za Olimpijadu u Riu, gdje će pored njega nastupiti Kemal Mešić, Hamza Alić i Amel Tuka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi