Mesud Pezer osvojio zlatnu medalju na Evropskom kupu

Uspjeh našeg atletičara u portugalskoj Leiriji

Mesud Pezer osvojio zlatnu medalju na Evropskom kupu

D. Kurbegović

Odlične vijesti danas nam stižu iz portugalske Leirije, a ponovo je u centru pažnje jedan od naših sjajnih atletičara. 

Zeničanin Mesud Pezer sjajni bacač kugle opravdao je ulogu favorita i osvojio zlatnu medalju na 15. evropskom zimskom bacačkom kupu u konkurenciji mlađih seniora (U-23).

Ovaj 20-godišnjak je pobijedio sa dužinom od 19,44 metra koju je bacio u četvrtoj seriji. Ovaj hitac je za osam centimetara duži od svog dosadašnjeg seniorskog ličnog rekorda ostvarenog prošlog mjeseca u Istanbulu. Pezer je inače prošle godine u Leiriji u istoj konkurenciji osvojio srebro, a ove godine je bivši juniorski prvak iz 2013. godine zasjeo na vrh.

Drugi naš takmičar na ovom takmičenju Dejan Mileusnić nastupit će danas poslijepodne u konkurenciji bacanje koplja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.