Michael Phelps suspendovan na šest mjeseci

Nakon još jednog hapšenja

Michael Phelps suspendovan na šest mjeseci

Velika plivačka zvijezda, Michael Phelps na kraju je ipak suspendovan. Phelps je suspendovan u idućih šest mjeseci, odlučio je američki plivački savez, i to zbog hapšenja povezanog s vožnjom u pijanom stanju.

Osim toga, Phelps neće predstavljati Sjedinjene Države na FINA-inom svjetskom plivačkom prvenstvu u avgustu iduće godine u Rusiji, objavili su u ponedjeljak iz USA Swimminga.

Phelps je osvojio čak 22 olimpijske medalje, od čega 18 zlatnih. Nedavno se vratio velikim takmičenjima nakon dvogodišnje pauze, da bi prošlog utorka bio uhapšen zbog vožnje u pijanom stanju. To je njegovo drugo hapšenje zbog takvog prekršaja. Prvi je puta uhapšen 2004.

Članstvo u savezu 'USA Swimming', posebno na razini reprezentacije, uključuje jasnu obvezu poštivanja našeg kodeksa ponašanja. Na nama je da u slučaju povrede tog kodeksa poduzmemo odgovarajuće mjere, ovisno o pojedinačnom slučaju. Michael je ozbiljno prekršio kodeks i to je zahtijevalo značajne konzekvence " piše u saopštenju kojeg je potpisao izvršni direktor Chuck Wielgus.


Phelps će za vrijeme trajanja suspenzije smjeti moći trenirati s klubom ali do 6. marta 2015. neće moći predstavljati SAD na takmičenjima. U istom razdoblju neće dobivati ni mjesečne stipendije od nacionalnog plivačkog saveza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.