Michael Vick dvije godine u Eaglesima

NFL transferi

Michael Vick dvije godine u Eaglesima

Michael Vick je potpisao dvogodišnji ugovor s Philadelphia Eaglesima. Iako se Philadelphia našla na listi od 26 ekipa koje su objavile da ne žele u svojim redovima Vicka, ipak se desilo iznenađenje i Vick se našao među Eaglesima. Iznenađenje je tim veće što je Philadelphia izuzetno dobro pokrivena na poziciji QB, gdje imaju Donovana McNabba.

Vick je potpisao ugovor na dvije godine po kome će u prvoj godini zaraditi 1,6 miliona dolara, dok će u drugoj godini zaraditi 5,2 miliona, a prema ugovoru mu je zagarantiran i bonus od 3 miliona dolara, ukoliko ostvari dobar plasman sa Eaglesima, a to je plasman na Super Bowl. 

Vick je 2001. godine izabran kao prvi izbor drafta od strane Atlanta Falconsa, i ubrzo se prometnuo u jednog od najboljih igrača lige, te jednog od najplaćenijih sportista SAD-a, ali je zbog optužbe da je organizirao borbe pasa 2006. godine završio u zatvoru. U federalnom zatvoru je odležao 23 mjeseca, a 20. juna je pušten na slobodu. 

Nakon puštanja na slobodu uslijedilo je dvomjesečno traženje novog kluba koji bi mu pružio novu priliku, ali se niko nije javljao. Ipak, Philadelphia je odlučila uprkos prvobitnom odbijanju da primi Vicka u svoje redove. 

Odmah nakon što su Eaglesi objavili da su potpisali ugovor s njim, mnoge udruge za zaštitu životinja pozvale su na bojkot utakmica Eaglesa, navodeći da nije u redu da se skupi ugovori daju ljudima koji mogu biti samo loš primjer mladima koji se tek odlučuju na bavljenje sportom. 

U narednim danima sigurno će biti dosta povika na odluku vodstva NFL-a koje je izdalo dozvolu da Vick može nastaviti s profesionalnim igranjem nogometa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti