Michael Vick je opet onaj stari

Michael Vick je opet onaj stari

Michael Vick je ponovo među vodećim igračima lige. Nakon izlaska iz zatvora nekadašnja zvijezda Atlante danas je glavni igrač Philadelphije i najzaslužniji za sjajne igre Eaglesa u posljednje vrijeme.

Vick je sinoć vodio Philadelphiju do pobjede nad Houstonom 34:24, i najzaslužniji je za veliki preokret u posljendjoj četvrtini utakmice. Philadelphia je nakon prvog poluvremena vodila sa 20:10, ali su se Texansi vratili i preokrenuli rezultat u svoju korist 24:20. Ipak, u posljednjem periodu igre Philadelphia na krilima sjajnog Vicka dolazi do osme ovosezonske pobjede.

Vick je utakmicu završio sa 302 osvojene yarde, bacao je 22/33, imao je dva TD dodacanja i jedno polaganje. Odličan je bio i LeSean McCoy, koji je imao dva polaganja. Dobru utakmicu je odigrao i dodavač Houstona Matt Schaubb, ali je Vick imao veću podršku suigrača.

Ovom utakmicom Vick je postao tek peti igrač u historiji NFL-a koji je dvije utakmice uzastopno imao preko 300 osvojenih yardi. Prije njega to je pošlo za rukom Tonyju Romu, Steveu Youngu, Warrenu Moonu i Kenu Andersonu. To je definitivno potvrda da je Michael Vick ponovo u pravoj formi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.