Mickey Rourke se nakon 20 godina vraća u ring

Godinu ne predstavljaju problem

Mickey Rourke se nakon 20 godina vraća u ring

Iako ima 62 godine, njemu godine ne predstavljaju prepreku. Velika glumačka zvijezda Mickey Rourke se ponovo vraća u ring, nakon 20 godina i posljednje borbe koju je odradio protiv Seana Gibbonsa na Floridi.

Njegov protivnik u Moskvi 28.ovog mjeseca će biti Amerikanac Elliot Seymour koji ima 29 godina. Ova borba će biti jedna od uvodnih na priredbi koju predvode Ruslan Provodnikov i Jose Luis Castillo. Prije nego što se posvetio glumačkoj karijeri Mickey se devet godina bavio amaterskim boksom. Iza sebe je ostavio vrlo dobar skor od 27 pobjeda i 3 poraza.

1991. godine napušta glumu i ulazi u profi ring. U osam mečeva niti jednom nije poražen, ostvario je 6 pobjeda, dok su dvije borbe završile bez pobjednika. Prva borba bila je ona protiv Stevea Powella 23.maja 1991. godine. U vrijeme bokserske karijere, Mickey je sparirao Jamesu Toneyu, Tommyju Morrisonu, Davidu Jacksonu, čak se jednom pojavio na naslovnici magazina World Boxing. Ipak nije došao u situaciju da se bori za neki od pojasa, morao se povući zbog povreda lica koje je kasnije pokušao kompenzirati plastičnim operacijama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.