Mickey Rourke spreman za borbu

Odradio vaganje i otvoreni trening

Mickey Rourke spreman za borbu

Za petak je u Moskvi najavljena bokserska priredba, u centru pažnje će biti borba između provjerenih iskusnih imena, Rusa Ruslana Provodnikova i Meksikanca Josea Luisa Castilla.

Radi se o bokserima u poluvelter kategoriji. Provodnikov je u junu  poražen od Chrisa Algierija te je ostao bez svjetskog WBO pojasa. Njegov protivnik Castillo ulazi po 80.put ring. Za sada je na omjeru 66-12-1.

Na istom ringu publika će vidjeti veliku filmsku zvijedu, Mickeya Rourkea i to nakon pauze koja je trajala čitavh 20 godina. Mickeyu ne smeta što ima 62 godine i što je za protivnika imati skoro trostruko mlađeg Elliotta Seymoura. Dan ranije je obavljeno vaganje, nakon čega je Mickey odradio otvoreni trening za publiku.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.