Mike Tyson: Niko do sada to nije učinio Kličku

Iron Mike pohvalio Joshuu

Mike Tyson: Niko do sada to nije učinio Kličku

D. Rakanović

Legendarni bokser Mike Tyson imao je riječi hvale za britanskog boksera Anthonyja Joshuu koji je u spektakularnoj borbi održanoj u prošlu subotu tehničkim nokautom porazio Vladimira Klička. 

Joshua je legendarnog Ukrajinca oborio u 11. rundi i postao novi vladar teške kategorije. Odbranio je naslov IBF prvaka, te osvojio naslove WBA i IBO prvaka svijeta.

“Bila je to sjajna borba. Prije meča sam prognozirao Kličkovu pobjedu. Mislio sam kako će Joshua malo skakutati i izgubiti, ali me iznenadio. Sjajno se borio. Pokazao je srce. Niko do sada to nije učinio Kličku,” rekao je Tyson.

"Nakon takve borbe i pobjede sasvim sigurno doći će do promjena u boksu. Sada više neće biti u naslovnim ulogama 'mali' bokseri kojima je smo do zarade”, rekao je legendarni Iron Mike. 

Joshhua je u 19 profesionalnih borbi ostvario sve pobjede, i sve je pobjede izborio nokautom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi