Mikec evropski rekorder

Veliki podvig

Mikec evropski rekorder

Damir Mikec novi je evropski rekorder finala u gađanju vazdušnim pištoljem.

Reprezentativac Srbije je na završnom turniru Svjetskog kupa u Bolonji stigao do zlatne medalje i Kristalnog globusa sa rezulatom 202,9 krugova.

Mikec je tako nadmašio rezultat Rusa Sergeja Červjakovskog, koji je prije dvije godine upisao 202,3 kruga.

"Obradovalo me je kad su me iz Evropske streljačke konfedereacije obavijestili da je moj rezultat iz Bolonje upisan u listu rekorda. Kristalni globus u Bolonji, dopunjen kontinentalnim rekordom, razlozi su da budem vrlo zadovoljan završnicom teške međunarodne sezone. U Bolonji sam imao mnogo motiva da dođem do medalje, jer sam šesti put učestvovao na finalnom turniru Svjetskog kupa, a do prije nedjelju dana nisam uspio da osvojim odličje", izjavio je Mikec.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi