Bacač koplja postavio novi bh. rekord

Mileusnić: Očekujem da ispunim normu za Olimpijske igre

D. Kurbegović

Proteklog vikenda u Zenici na stadionu Kamberovića polje održano je pojedinačno prvenstvo BiH u atletici. Svakako da je najvredniji rezultat i pored nešto lošijeg vremena ostvario naš najbolji bacač koplja Dejan Mileusnić.

On je s hicem od 81,63 metra postavio novi državni rekord u ovoj disciplini, te se približio na korak od plasmana na Olimpijske igre u Brazilu. Nakon takmičenja izjavu za naš portal dao je i ovaj sjajni atletičar iz Zenice.

"Iako sam bacio 81,63 nisam zadovoljan, trener nije iskreno zadovoljan mojom tehnikom bacanja, previše sam griješio i nisam materijalizirao svoje najbolje stvari.Mislim da bacanje nije bilo tehnički dobro, da sam bacio jedan hitac prije kako sam zamislio, mislim da bi na kraju imao možda i bolji rezultat" ističe Mileusnić.

U posljednje vrijeme konstantno napreduje u svojoj disciplini

"Iskreno se nadam da mogu da tih 83 metra kolika je norma za Olimpijske igre, ja i moj trener smo mišljena da vrijedim sigurno toliko,a  takmičenja će pokazati, da li sam spreman da to odradim. Imam još tri takmičenja, na kojima ću pokušati da ispunim normu, ja vjerujem da sam u stanu da to uradim što bi svakako bilo ispunjenje sna", kazao je za SportSport.ba Mileusnić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi