Mileusnić osigurao novu medalju za BiH

Mileusnić osvojio bronzu

Mileusnić osigurao novu medalju za BiH

Dž. Mrakić

Naš najbolji bacač koplja, Dejan Mileusnić, prije nekoliko trenutaka osvojenim trećim mjestom postao je naš četvrti osvajač medalje na Balkanskom prvenstvu.

Mileusnić je sve do zadnje serije imao srebrenu medalju u rukama, međutim Grk Batzavalis u zadnjoj seriji bacio je svoj najbolji hitac od 74,56 metara i naposlijetku zauzeo drugo mjesto. 

Zlatnu medalju osvojio je srpski reprezentativac Vedran Samac.

Ovo je za našeg atletičara druga medalja na Balkanskom prvenstvu, s obzirom da je 2012. godine na prvenstvu održanom u Eskisehiru osvojio zlatnu medalju.

Naš drugi takmičar u ovoj disciplini, Aleksandar Šešić, bačenim hicem od 64.34 metra u ukupnom poretku zauzeo je 11. mjesto.

Balkansko prvenstvo, bacanje koplja, muškarci:

1. (77,92) Vedran Samac – Srbija
2. (76.72) Paraskevas Batzkavalis – Grčka
3. (74.56) Dejan Mileusnić – Bosna i Hercegovina

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije