Mileusnić postavio rekord

Mileusnić postavio rekord

M. Maksimović

Bosnaskohercegovački atletičar Dejan Mileusnić na Otvorenom zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske u Splitu postavio je novi državni rekord u bacanju koplja.

Član Atletskog kluba Zenica je rezultatom 74.14 m za  56 cm popravio dosadašnji rekord, koji je također držao Zeničanin Drviš Emruli.

Ostalih osam bh. predstavnika ostvarili su zapažene rezultate. Pored Mileusnića prva mjesta još su osvojili junior Mesud Pezer u bacanju kugle (17.92 m), te mlađa juniorka Emina Konjić u bacanju kugle (12.65 m) i diska (41.04 m).

Najvrijedniji rezultat prvenstva ostvarila je poznata hrvatska bacačica kladiva Sandra Perković, koja je na prvom nastupu nakon šestomjesečne pauze, bacila disk 66.85m, te time ispunila “A” olimpijsku normu i izbila na prvo mjesto ovogodišnje svjetske tablice u ovoj disciplini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.